Mogyoróvajas muffin

Hozzávalók:

50 g vaj

1 banán

175 g finomliszt

100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

1 kk. sütőpor

125 g nádcukor

225 ml tej

1 tojás

150 g mogyoróvaj

IMG_6048

A vajat megolvasztjuk. A banánt villával összetörjük. A liszteket egy tálban összekeverjük a sütőporral és a cukorral, a közepébe mélyedést készítünk. A tejet egy mérőkancsóban összekeverjük a vajjal és a tojással, és a mélyedésbe öntjük. A banánt és a mogyoróvajat az előzőekhez adjuk, és az egészet összekeverjük. Egy muffinforma mélyedéseit kibéleljük kapszlikkal, és szétosztjuk bennük a tésztát. 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. 12 muffin lesz belőle.

Tovább a blogra »