Epres fánk fehér csokoládémázzal

Hozzávalók:

50 g vaj

125 g eper

125 g liszt

1 csipet só

1 kk. sütőpor

75 g cukor

1 tojás

a forma kikenéséhez

olvasztott vaj vagy olaj

a mázhoz

15 g vaj

30 ml tejszín

100 g fehér csokoládé

A vajat megolvasztjuk. Az epret megmossuk és összeturmixoljuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, a sütőporral és a cukorral. A közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, és beleöntjük az olvasztott vajat és az eperpürét. Az egészet összekeverjük. A fánk sütőforma mélyedéseit kikenjük olvasztott vajjal vagy olajjal, és elosztjuk bennük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük. A mázhoz összeolvasztjuk a vajat, a tejszínt és a fehér csokit. Hűlni hagyjuk, majd belemártjuk a fánkokat. 12 darab lesz belőle.

Tovább a blogra »