Kávés-fehér csokis muffin

Hozzávalók:

100 g vaj

100 g fehér csokoládé

275 g liszt

1 kk. sütőpor

150 g nádcukor

1 csipet só

200 ml tej

2 kk. instant kávépor

1 tojás

A vajat megolvasztjuk. A csokoládét apró kockákra vágjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a nádcukorral és a sóval. A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne a kávéport. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tojást, összekeverjük, majd az egészet a lisztes keverékhez adjuk. Nagyjából összedolgozzuk, a végén belevegyítjük a csokidarabokat. Egy muffinforma mélyedéseit kibéleljük kapszlikkal, majd szétosztjuk bennük a tésztát. 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. 12 muffin lesz belőle.

Tovább a blogra »