Csokibogyós sütemény

Hozzávalók:

50 g vaj

100 g cukor

10 g bourbon vaníliás cukor

2 tojás

50 ml tej

15 ml rum

150 g finomliszt

1 kk. sütőpor

1 csipet só

100 g sütésálló csokibogyó

A vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A cukros vajat habosra keverjük a tojássárgájával. Belevegyítjük előbb a tejet és a rumot, majd a lisztet, a sütőport és a sót. Végül beleforgatjuk a tojásfehérjét. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába vagy tepsibe öntjük, és a tetejére szórjuk a csokibogyót. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Én egy 22 cm átmérőjű kerek tortaformát használtam.

Tovább a blogra »