Hozzávalók:
120 g vaj
150 g finomliszt
80 g nádcukor
10 g bourbon vaníliás cukor
1/4 kk. szódabikarbóna
1/4 kk. só
1 tojás
80 g vajkaramella
60 g pörkölt, sótlan földimogyoró
A vajat megolvasztjuk, majd belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. 5-10 percig állni hagyjuk. Közben a vajkaramellát apró kockákra vágjuk. A cukros vajhoz hozzáadjuk a tojást, és habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a sóval. A két keveréket összedolgozzuk, a végén hozzáadva a karamellát és a mogyorót. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre diónyi gombócokat rakunk a tésztából. 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. 16-20 db lesz belőle.