Karamellás-mogyorós keksz

Hozzávalók:

120 g vaj

150 g finomliszt

80 g nádcukor

10 g bourbon vaníliás cukor

1/4 kk. szódabikarbóna

1/4 kk. só

1 tojás

80 g vajkaramella

60 g pörkölt, sótlan földimogyoró

A vajat megolvasztjuk, majd belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. 5-10 percig állni hagyjuk. Közben a vajkaramellát apró kockákra vágjuk. A cukros vajhoz hozzáadjuk a tojást, és habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a sóval. A két keveréket összedolgozzuk, a végén hozzáadva a karamellát és a mogyorót. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre diónyi gombócokat rakunk a tésztából. 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. 16-20 db lesz belőle.

Tovább a blogra »