Hagymás-sajtos scone

Hozzávalók:

1 kis fej vöröshagyma

kevés olaj

75 g trappista sajt

150 g finomliszt

75 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

1 kk. sütőpor

1 kk. só

50 g vaj

50 ml tej

85 g natúr joghurt

a kenéshez

tej

A sajtot lereszeljük. A hagymát kevés olajon megpároljuk. Egy tálban összekeverjük a liszteket, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a vajat, elmorzsoljuk. Beleforgatjuk a hagymát és a sajtot. A közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a tejet és a joghurtot. A tésztát összegyúrjuk, majd lisztezett felületen 1,5-2 cm vastag négyzetté nyújtjuk. A négyzetet 4 kisebb négyzetre vágjuk, a kis négyzeteket átlósan elfelezzük. 8 db háromszöget kapunk. A tetejüket megkenjük tejjel. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen, 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük. Langyosan, vajjal döfi vacsi.

Tovább a blogra »