Csokoládés-meggyes kuglóf

Hozzávalók:

150 g vaj

4 tojás

240 g cukor

10 g bourbon vaníliás cukor

150 g natúr joghurt

100 g étcsokoládé

275 g liszt

1 kk. sütőpor

1 csipet só

225 g magozott meggy

A vajat megolvasztjuk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a joghurtot. A csokoládét megolvasztjuk. A tojásos keverékhez adjuk a lisztet, a sütőport és a sót, végül belekeverjük a meggyet. A tészta felét beleöntjük a kivajazott-kilisztezett kuglófformába. A másik felébe belekeverjük az olvasztott csokit, majd a fehér masszára öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

Tovább a blogra »