Csokipuding áfonyával

Hozzávalók:

250+15 ml tej

50 g étcsokoládé

2 kk. (kb. 12 g) étkezési keményítő

2 kk. (kb. 10 g) cukor

100 g áfonya

250 ml tejet megmelegítünk, és a tűzhelyen tartva hozzáadjuk a kis darabokra tördelt csokoládét. Addig keverjük, míg a csoki teljesen fel nem olvad. A keményítőt simára keverjük 15 ml tejjel. Amikor a csokis tej forr, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a keményítőt. Végül belekeverjük a cukrot, és lehúzzuk a tűzről. Két pohár alján elosztjuk az áfonya felét, ráteszünk 1-1 réteg pudingot, erre szórjuk az áfonya másik felét, majd pudinggal zárjuk a rétegezést. Fogyaszthatjuk melegen, vagy tálalásig tartsuk hűtőszekrényben. Két adag lesz belőle.

Tovább a blogra »