Gesztenyelisztes amerikai palacsinta

Hozzávalók:

15 g vaj

100 g gesztenyeliszt

1 kk. sütőpor

1 kk. cukor

1 csipet só

1 tojás

100 ml tej

a sütéshez

kevés olaj

A vajat megolvasztjuk. Ekkora mennyiséget mikróban a legegyszerűbb. 20-30 másodperc elég neki.

A gesztenyelisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a tojást, majd kis részletekben a tejet, végül a vajat, minden alkalommal simára keverve a tésztát. Kevés olajat felforrósítunk egy serpenyőben, és egy kb. 10 cm átmérőjű pacnit teszünk rá a tésztából. Amikor buborékok jelennek meg a tészta tetején, és picit szilárdulni kezd, megfordítjuk (egy-másfél perc), és a másik oldalát is megsütjük (kb. egy perc). Addig folytatjuk a pacnik sütését, míg el nem fogy a tésztánk. 6-8 darab lesz belőle. Juharsziruppal és narancslével igazi kaliforniai reggeli. Előbbit rálocsoljuk, utóbbit isszuk hozzá.

Tovább a blogra »