Hozzávalók:
50 ml tej
40 g + 1 kk. cukor
15 g élesztő
275 g liszt
150 g vaj
1 tojás
a töltelékhez
150 g áfonyalekvár
500 g tehéntúró
120 g cukor vagy xilit
1 tojás
a tetejére
100 g étcsokoládé
1 ek. étolaj
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük 1 kk. cukorral és az élesztővel, felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot és a tojást, összegyúrjuk. A tésztát letakarva egy órát pihentetjük. A töltelékhez a túrót összekeverjük a cukorral és a tojással. Egy kb. 20*30 cm-es tepsit kivajazunk-belisztezünk. A pihentetett tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az egyiket lisztezett felületen kinyújtjuk akkorára, amekkora a tepsink, és belefektetjük. Rákenjük előbb a lekvár, majd a túrós töltelék felét. A második adag tésztával ugyanígy járunk el, a harmadikkal befedjük a süteményt. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Az étcsokit az olajjal együtt megolvasztjuk, és a langyosra hűlt sütemény tetejét bevonjuk vele. Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.