Áfonyás scone

Hozzávalók:

275 g finomliszt

1 tasak sütőpor

1/2 kk. só

40 g porcukor

10 g bourbon vaníliás cukor

75 g vaj

200 g áfonya

150 ml tejszín

1 tojás

a kenéshez

tejszín

A lisztet egy tálban összekeverjük a sütőporral, a sóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a megmosott áfonyát, és elkeverjük. A tejszínt és a tojást egy kancsóban összekeverjük, és az előzőekhez adjuk. Az egészet összekeverjük, majd óvatosan – hogy az áfonya össze ne törjön – összegyúrjuk. Lisztezett felületen kb. 16*24 cm-es téglalappá nyújtjuk. Hosszában felezzük, széltében harmadoljuk, így hat négyzetet kapunk. A négyzeteket átlósan félbe vágjuk. Az így kapott háromszögeket sütőlemezre rakosgatjuk, a tetejüket tejszínnel megkenjük. 200 fokra előmelegített sütőben 16-18 percig sütjük. 12 darab lesz belőle.

Tovább a blogra »