Marcipános biscotti

Hozzávalók:

100 g marcipánmassza

50 g mandulapálcika

150 g finomliszt

1/2 kk. sütőpor

50 g porcukor

10 g vaníliás cukor

1 csipet só

50 g vaj

2 tojásfehérje

A marcipánmasszát 15-20 percre betesszük a mélyhűtőbe. A mandulapálcikát egy serpenyőben megpirítjuk. A mélyhűtőben remélhetőleg megkeményedett marcipánt lereszeljük. A lisztet egy tálban összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, a marcipánnal és a mandulával. Hozzáadjuk a vajat, elmorzsoljuk. A tojásfehérjét enyhén felverjük (nem kell habbá), a lisztes keverékhez adjuk, és az egészet összegyúrjuk. Lisztezett felületen egy kb. 25 cm hosszú és 6-8 cm széles rúdat formálunk a tésztából. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, és 170 forkra előmelegített sütőben 20-22 percig sütjük. A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk, majd éles késsel kb. 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket visszafektetjük a sütőlemezre, és még kb. 15 percig sütjük. Kávéba mártogatva fogyasztjuk.

Tovább a blogra »