Csokis-diós ír szódás kenyér

Hozzávalók:

100 g étcsokoládé

60 g dió

300 g finomliszt

60 g cukor

1 kk. szódabikarbóna

1 nagy csipet só

125 g natúr joghurt

125 ml tej

A csokit és a diót apró darabokra vágjuk. A lisztet összekeverjük a cukorral, a szódabikarbónával és a sóval. Belevegyítjük a csokit és a diót. A joghurtot összekeverjük a tejjel, és a száraz anyagokhoz öntjük. Összekeverjük, majd gyorsan összegyúrjuk. Kivajazunk-belisztezünk egy olyan hőálló tálat, aminek van fedele. A tésztából cipót formálunk, a tálba tesszük és lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd levesszük a fedőt, és további 10-15 percig sütjük, míg a teteje szépen megbarnul. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e. Pár percig a tálban hagyjuk, majd rácsra tesszük hűlni.

Tovább a blogra »