Karamellás sütőtökkenyér

Búfelejtő szürke, esős őszi délutánokra, mint amilyen a mai is volt.

Hozzávalók:

75 g vajkaramella

100 g vaj

2 tojás

150 g cukor

175 g sütőtökpüré

200 g finomliszt

1 kk. sütőpor

1/2 kk. őrölt gyömbér

1 csipet só

A vajkaramellát apró darabokra vágjuk. A vajat megolvasztjuk. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd az olvasztott vajjal tovább habosítjuk. Belekeverjük a sütőtökpürét, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a gyömbért és a sót. Az egészet jól összedolgozzuk, a végén hozzáadva a vajkaramellát. Kivajazunk, belisztezünk egy gyümölcskenyérformát, és beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy átsült-e.

Tovább a blogra »