Fehércsokis-kávés korong

Ma van a kávé világnapja. Magyarországon. A világon október 1-én. E jeles nap alkalmából készült ez a kávés süti.

Hozzávalók:

225 g finomliszt

50 g kukoricaliszt

1 csipet só

1 ek. instant kávépor

175 g vaj

100 g porcukor

25 g nádcukor

1 tojás

a töltelékhez

150 g fehércsokoládé

75 g vaj

Egy tálban összekeverjük a liszteket, a sót éz az instant kávéport. Egy nagyobb tálban habosra keverjük a vajat a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és azzal is alaposan összekeverjük. Végül belevegyítjük a lisztes keveréket. A tésztából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk őket. A gombócok közepébe az újjunkkal vagy egy fakanál nyelével mélyedést nyomunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A töltelékhez megolvasztjuk a fehércsokit, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a vajat. A krémet pár percre hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már nem folyik, elővesszük, és egy kiskanállal pöttyintünk belőle a kihűlt korongok közepére. Aki nem utálja a nyomózsákot, nyomja abból a krémet, valószínűleg szebb lesz a végeredmény. Kb. 30 sütink lesz.

Tovább a blogra »