Isler

Hozzávalók:

150 g liszt

30 g darált dió

100 g vaj

1/2 citrom reszelt héja

10 g bourbon vaníliás cukor

40 g porcukor

1 csipet só

1 tojássárgája

az összeállításhoz

meggylekvár

kb. 150 g étcsokoládé

1 ek. étolaj

A lisztet összekeverjük a dióval, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet összegyúrjuk. A tésztát 20-30 percig a hűtőszekrényben pihentetjük, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Egy kb. 4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. A csokoládét az olajjal megolvasztjuk. A kihűlt lapokat párosával meggylekvárral összeragasztjuk, és az olvasztott csokoládéba mártjuk. Rácsra tesszük, és megvárjuk míg a csokoládé megszilárdul. 20-22 darab lesz belőle.

Tovább a blogra »