Pizzás csiga

Hozzávalók:

a tésztához

200 ml tej

1 kk. cukor

15 g élesztő

300 g liszt

1 kk. só

30 g vaj

a töltelékhez

150 g sűrített paradicsom

60 g paprikás szalámi

125 g trappista sajt

A tejet meglangyosítjuk, simára keverjük a cukorral és az élesztővel, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy tejföl sűrűségű tésztát kapjunk, vagyis kovászt készítünk. A tetejét liszttel megszórjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk. A maradék lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a vajat és a kovászt, és az egészet összegyúrjuk. A tésztát kigömbölyítjük, a felületét beolajozzuk, és letakart tálban a duplájára kelesztjük (40-60 perc). A töltelékhez a szalámit kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és egy kb. 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a paradicsompürével, megszórjuk a szalámival és a sajttal, majd a hosszabb oldalánál fogva feltekerjük. Az így kapott rúdat nagyjából 3,5 cm széles szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. 12 darab lesz belőle.

Tovább a blogra »